Kan man tjäna pengar på en blogg?

Hur kan man tjäna pengar på att blogga?

 

Det finns bloggare och bloggerskor som inte behöver något annat jobb för att de tjänar pengar på sin blogg. När man inser att det går att leva på en webbsida så är det klart att man undrar hur detta går till, men kan vem som helst tjäna pengar på en blogg?

Svaret på frågan är ja, fast man ska vara medveten om att alla inte kan leva på denna inkomst, och för de flesta så handlar det om ytterst små intäkter som knappt täcker kostnaderna för att driva sajten. Om du är sugen på att blogga för pengar så ska du läsa vidare och lära dig mer om hur detta kan gå till.

 

En bloggtjänst som betalar för dina texter

 

Eftersom du antagligen inte är kändis så kan du inte räkna med att din blogg kommer att få tusen besök första dagen. Ingen vet vem du är men det betyder inte att det du har att säga inte kan vara av intresse för andra. Innan du ens funderar på var du ska blogga så ska du tänka på vad det är som du vill säga.

Det kan vara bra att fokusera på ett visst ämne, så om du är expert på viktnedgång och har inside kunskaper om en viss diet så kanske du bör bilda en blogg om just detta. Det här gör det enklare för de som är intresserade av samma sak att hitta dig, och du kommer att tycka att det är roligare att skriva och rapportera om något som du brinner för.

Om du inte vill ha din egen hemsida så kan du lägga ut din blogg hos en bloggportal. Numera så finns det även bloggportaler som betalar sina bloggare. Det brukar fungera som så att den som får flest besök får mest betalt men räkna inte med stora summor. Du måste ha tusentals besökare per dag för att detta ska ge någon verklig inkomst. Fördelen med bloggportaler är förstås att du kommer igång snabbt och att alla verktyg som du behöver för att publicera finns redo online.

Du kan tjäna pengar på ditt största intresse genom att skapa en blogg om skriva om det du brinner för!

Starta egen hemsida

 

Den som kanske redan har startat en blogg med en bloggportal och som upplever att det vore bättre att driva den själv kan starta en egen hemsida. Med WordPress så kan du driva din blogg lika enkelt som genom bloggportalen.

Skaffa en bra domän och be eventuellt om hjälp med att skapa sajten. Det här ska inte behöva kosta så mycket och när det hela är klart så kan du själv klara av att uppdatera din sajt.

När man driver sin egen hemsida så har man ju en större frihet och man kan skriva om precis det man har lust med utan restriktioner från andra inblandade. Med en egen hemsida så kan du tjäna mer för här väljer du vilka reklaminlägg som ska finnas och du får full kontroll över statistiken.

Hur får man bästa intäkterna från en blogg?

Bästa intäkterna från en blogg får man via så kallade leads. Om du har en skara besökare som ständigt återkommer så kan du rekommendera produkter. Du kan antingen skicka besökare till din sajt vidare med hjälp av en länk. I detta fall så ska du få en viss procent av den försäljning som görs via din blogg.

Verkliga leads fungerar dock på så vis att dina besökare först kontaktar dig och att du sedan för deras förfrågan vidare till det företag som nu får köpa ditt tips om ny kund. Det man ska komma ihåg är att det krävs tålamod för att tjäna pengar på en blogg.

Ta det lugnt och skriv om det som du verkligen är intresserad av innan du rusar runt efter möjliga företag som vill lägga reklam på din hemsida. Har man väl en bra blogg med många besökare så finns det många olika sätt att tjäna pengar på detta så det första är att nå detta mål.