Hur kan man vara hemma med barn och tjäna pengar samtidigt?

Kan man vara hemma med barn och samtidigt tjäna pengar?

 

Det måste inte vara antingen eller, och för den som känner ett behov av att vara hemma med barnen men ändå arbeta så är detta fullt möjligt. Man måste dock vara ärlig med sig själv och inte utsätta sig för press som man inte klarar av.

Visst kan det kännas lite långtråkigt under de första månaderna då man försöker komma in i sin nya roll som förälder, men man måste inse att ett barn inte kan anpassa sig till tider och scheman. Därför så bör man välja ett jobb som går att anpassa till barnets behov och som inte innebär tidspress.

 

Hemma med barn och jobba samtidigt

 

Innan man bestämmer sig för att vara hemma med barn och jobba samtidigt så måste man fundera på hur detta ska fungera. Att tänka sig att man jobbar medan barnet leker på golvet är en utopi som enbart den som ännu inte är förälder tror på.

Att vara hemma med barn innebär ett jobb där man måste vara uppmärksam och faktiskt göra saker med sitt barn. Filmer kan fungera som en tillfällig lösning, men små barn kan knappast sitta länge framför en dator som substitut för föräldern.

Anställer man datorn som barnvakt så får man räkna med ett mycket passivt barn som kan få inlärningssvårigheter senare i livet och då är det bättre att man betalar för förskola eller dagmamma där barnet kommer att stimuleras medan man själv kan jobba.

Säljjobb ett bra alternativ

 

Säljjobb fungerar bra hemifrån och många tycker att det är roligt att bygga upp en liten verksamhet där man säljer produkter som man själv gillar. Man kan anordna säljpartyn för grannar och vänner eller agera som chef för andra säljare. Var dock noga med att inte ge dig in på farliga pyramidspel och jobba bara med seriösa företag som finns på den svenska marknaden.

 

Jobb som man klarar av då barnen sover

 

Många jobb kan man klara av på kvällstid då barnen sover. Om de inte sover på kvällstid så kan man ju anpassa sig så att man jobbar då barnet vilar under dagtid. Man kan till exempel ta skrivjobb, översättningsjobb eller enklare legoarbeten som kan utföras hemifrån. Se bara till att det inte kommer att kräva för mycket tid för när barnet inte sover på nätterna så är det givetvis så att man själv måste få vila då det äntligen lugnar sig och somnar.