Hur tjänar man pengar med valutahandel?

Handla med valuta – så fungerar det rent praktiskt

 

Att handla med valuta kan vara ett sätt att tjäna lite extra pengar. Det gäller dock att man är duktig och det kan krävas lite tid innan man lär sig hur man ska gå till väga. Men hur fungerar det då i praktiken?

När man handlar med valuta börjar man med en valuta man vill köpa, med en annan valuta. Exempelvis kanske man vill köpa amerikanska dollar. Då ska man välja ett valutapar som innehåller dollar (USD). För att ta reda på aktuella valutakurser kan du besöka denna valutaomvandlare för att hålla dig uppdaterad med de senaste ändringarna för exempelvis dollarkursen.

Vill man köpa den amerikanska valutan med svenska kronor (SEK) väljer man valutaparet USD/SEK. Då köper man amerikanska dollar med svenska kronor. Vill man istället köpa svenska kronor mot amerikanska dollar är valutaparet SEK/USD. Den valuta som nämns först i ett valutapar kallas basvalutan. I paret USD/SEK är alltså amerikanska dollar basvaluta.

Bra att veta då man handlar med valuta

 

Det finns vissa saker som kan vara bra att tänka på om man handlar Det finns vissa saker som kan vara bra att tänka på om man handlar med valuta. Ett verktyg man kan använda sig av är Limit Orders som innebär att man sätter ett pris för sin valuta så att den automatiskt säljs när och om valutan kommer i upp det bestämda värdet.

På så vis behöver man inte vara inne och bevaka de aktuella valutapriserna hela tiden. Istället sker en försäljning eller ett köp automatiskt. Man kan på så vis automatiskt göra vinst på sin investering utan att behöva handla aktivt. Det finns också en funktion som heter Stop Lot som innebär att det sätts en automatisk gräns för hur mycket av sitt kapital man kan förlora innan ens konto stängs för handel. På så vis försäkrar man sig om att inte göra jätteförluster.

Precis som med annan finansiell handel gäller det att ha koll när man handlar med valutor. Det handlar om riktiga pengar och även om möjligheten finns att tjäna pengar som finns även risken för förluster.